me not you!

Friday, September 19, 2014

salam dari JORDAN!

in da name of Allah
Assalamualaikum haii!!!

Lamenye tak hapdet blog.. how are you???
Hope in da pink of health semua ye :))
Fyi,, saya di bumi urdun sekarang, bumi anbiya'..
Alhamdulillah thummalhamdulillah pada 16 September pada 5:15am waktu tempatan selamat touch down di queen Alia Airport, Amman, Jordan menaiki pesawat Royal Jordanian.
Agak penat selepas 12 jam dalam flight tanpa transit, itu pun sekejap je dekat Bangkok.
Memang pramugari pramugara semua orang arab plus orang Siam..
di sebabkan pertukaran waktu, bile bangun2 je makanan ad depan mata.. mmg byk makn tapi makanan arbla.. agak tak kene dengan selera malaysia,,ayam cheese?? makan dengan nasi?? tapi telan je semua.

keluar shj dari airport angin sejuk menusuk sampai ke tulang, Allah baru summer belomwinter tu pon da sejuk macam aircond, so kami terus naik bas pergi ke penempatan and di beri sedikit taklimat..
Pada mulanya sebelum sampai ke jordan saya diberitahu akan tinggal di sakan.. lebih kurang macam asramala... tapi bile smpai dah taklimat semua kate kena duduk rumah sewa 6 org sekaligus tanpa senior.
Mula2 agak seronoklah.. tapi bile terfikirkan kos yg kene bayar agak banyak dengan barang2 yang perlu di beli kelengkapan2 rumah semua hampir 100JDjgk.. tu saya laa sbb belanja agak banyak. n sekarang tengah proses berjimat cermat.. aduh.. abes duitkuu...huuu...

tapi kami tak bergerak sendiri sebab ada pengawasan mentor kak aimi n kak ang.. baik sangat mereka ni..
rumah kami kat hijazi ade yg rumah mereka dekat syimali sanggup ulang alik dari rumah semata-mata nak jenguk adik2 mereka dekat sini.. Hanya Allah yang mampu membalas jasa kalian.. syukran kathir..

haa lupe nak bagitahu saya takhasus arab dekat sini.. means kos bahasa arab..
nak kate terer arab tak pon.. tp Alhamdulillah maybe Allah nak taqdirkan amek kos tu.. and pasti Perancangan Allah adelah sebaik2 perancangan kan??
mohon doa dari kalian sbb kos ni agak tough berbanding kos lain...
Dan dah lama tinggalkan arab ni... Harap sangat otak ni bleh refresh balik segala nahu sorof tu..
In shaa Allah... ni nak share sikit gambarlahh..hehe.. let's movin>>>>>


kami satu rumah :)

everytime everywhere, jalan kaki ye 

ni namanya shawarmah.. sedapp..mcm kebab gitu

rumah kami :) cantik kan? haha


wallahu a'lam