me not you!

Wednesday, December 4, 2013

the world shoot us silently! careful dear !

bismillah..
Allahumma solli ala muhammad..
assalamualaikum y'all
hai lamenye laa x menyonteng :)
lately....kite slalu dgr ancaman pluralisme, liberal, syiah n macam2 ag...
ape mende tuu???
pluralisme ni ialah. MENDAKWA SEMUA AGAMA ADALAH SAMA..
in different word " different ways of same truth "
faham?? x jgk??
kt dunia ni kan ade mcm2 agama,, islam, kristian, budha etc etc
so walaupun someone menganut agama lain2 tp  menuju ke arah kebenaran yg sama...
so org tersebut takleh mendakwa agama mana yg paling benar,, n 
sapa yg tak anut agama tuu nt masuk neraka.. gitulaa...
sbb mereka anggap yg stiap agama masing2 akn bwk penganutnya masuk syurga 
sebab tulaahh ade perbincangan agama antara agama2 yg lain,, boleh join upacara agama lain..
padahal.. semua tu haram n boleh membawa terbatal syahadah,, easy word MURTAD!
nauzubillahi min zalik.. minta Allah jauhkan kite dr semua ni...

psl isu nama Allah pulak,, 
cer digest situasi ini.. :
ALI seorang lelaki, kalo dlam english kite sebut  MAN,,ala lelaki2..
cube kite bukak kamus bi-bm, cari perkataan MAN.. ade tak ditulis mksud dye Ali???
xkan.. sbb name Ali tu mmg da nama khas..man kata nama am
 so same je dgn isu nii..
mereka nak guna nama Allah dlm bible...
God n Allah is not the same thing!!! kalo cr God dlam kamus= Tuhan (whatever tuhan)..
n Allah is still Allah.. God For Muslim(tuhan org Muslim)...only for MUSLIM!
kalaulah mereka ckp God n Allah tu same maksud,, adekah org Islam bace bismillah
dgn bismiGOD? not right? the meaning itself doesn't mean GOD is Allah..
sbb muslim hanya smbh Allah not other GOD!

we Muslim neither worship this..


nor this !
we only worship to this!!
TAKBIR!!

and they also said that they want to titled Allah's name as god only in bible malay version..
clear kan?? kalo mereka nk ltk nama Allah tu dlm bible versi malay je.. of kos laa.. 
org MELAYU yg bace! n kalau someone ni kurang mantap keimanannya (include me)..
mereka akan keliru mana ALQURAN n mane BIBLE.. n kalau mereka da tersalah pilih...
Wa iyyazubillah free2 je murtad.. nauzubillah3...

pergh..menggigil tgn nii...sherammm..

kite doa byk2 pada Allah..

يا مقلب القلوب ثبت قلوبنا على دينك وعلى طاعتك



wallahu A'lam... MAY ALLAH BLESS n LOVE~