me not you!

Sunday, October 6, 2013

time change peeps change .

assalamualaikum....
selamat hari isnin...
alhamdulillah.. diberi lagi subsidi umur oleh Sang Maha Pencipta
be praise to Allah.. kite da abes exam!!!
n thats mean i'd finished sem 1.... cepatnye masa berlalu...
akhir zaman..setahun rasa cam sebulan, sebulan mcm seminggu, seminggu mcm sehari..etc. etc.
alwaqtu kassaifu illam taqta'hu qataa'k..
ape tuu?? masa itu ibarat pedang jika kita tak potong dia, dia akan potong kite...
potong kite?? nope laa... maksudnye masa ni tak tunggu kita.. kalo kite da leka tuu masa tu terbuang macam tu jah laa... dia takkan datang balik...
kan ade quote ni cakap yg perkara yg paling jauh tu ialah masa yg telah lalu...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
tatau nape tetibe nak wat post dari side kiri ni.. selalunye dari tgh.. but its ok kan.. peep change..haha..


Alhamdulillah. im feel grate for my old friends...
some of them made a changes...ade yg super duper big changes.
bukan nak kate depa tak bagus kat sekolah dulu,, tapi..
kite sendiri nampak... change not just mean from bad-->good
also, good to better n better to best!

kite bukan face to face pon. tapi tgok cara dye post kat fb.
cara dye berkata2.. menzahirkan diri mereka.
yup ! kite takleh menilai org macam tu je.. tapi
my mom said cara kite post kat laman2 sosial mencerminkan diri kite ni mcm mane kann..
she often said that to me.. thanx umi.. tp ur daughter ni nakal2 lagi laa... i'm try my best!
so untuk mengelakkan post yg nonsence, kite x slalu post pon just share quote or some advice maybe,,
*maafla kalo post2 kite kat fb n blog kdg2 mengarut sikit*

malu.

tu je nak ckp.. yelaa kite yg dididik dari kecil dgn ilmu agama..
tadika PASTI--> sekolah rendah agama--> sekolah menengah agama--> till now foundation of islamic studies.. (alhamdulillah)
tp diri ni knp susah sgt nak adapt ilmu agama dalam kehidupan .. bkn xde..
umi ade ckp lagi  ''kalo kite pakai tdg labuh, jubah bagai tak bleh nak jage adab2,, serupa je dgn org2 kat luar tu,, yg free hair,, dyeowg pon solat jugak" siyesli cakap SENTAP!
umi said kite kena buat something yg org lain tak buat,, mujahadah la sikit...
bkn nak kate tak boleh, bende tu yg buat org respect org yg blajar agama.. bkn nk menunjuk..
Ya Allah mintak dihindarkan sifat riak itu..aameen.. fhm tak ape yg nk disampaikan...

so, dlm proses mujahadah.
walaupun kite ni sempoi.. tp im trying ma best!
so selalu2 la tegur kalo terlebih cara, tersalah kate..
mulut ni mmg outspoken je..maaf.
haza faqat minni.. asifa ala kulii hal...

wassalamualaikum wbt.

aku FUTUR iman,