me not you!

Monday, March 25, 2013

this the NEW me:))

allahumma solli ala muhammad,,
assalamualaikum...
first of all..syukur alhamdulillah,, masih diberi satu hari lagi untuk hidup dimuka bumi Allah nii..
alhamdulillah last Thursday was the biggest important day of my life..
those day actually was the beginning of the new me,,
haha..my spm result announced at that day~
alhamdulillah,, Allah gave me the best result,, InsyaAllah for me...
I got 5A+ 2A 2A- 2B+...
Finally,, i knew the feeling of my friend who did not get straight As in pmr..
manusia mmmg tak pernah puas kan,,
tapi dgn bantuan Allah,,hati dipujuk sikit demi sikit,,
bak kate ustaz rasid,, kalo kite nk bersyukur kite kene tgok org yg lebih bawah drpd kite,,
kalo nk ikut org yg tinggi memanglah kita akan sentiasa rasa tidak bersyukur,,
firman Allah yg biasa kite dengar,,
siapa yg  bersyukur,maka Allah akan tambah,
Siapa yang kufur maka azab Allah amatlah pedih..
so?? apalagi?? BERSYUKURLAHHH...
(take a deep breath,, pheww~)
-----------------------
lately, kite da byk dengar ulama kite meninggal dunia..
as I had learned in Quran Sunnah,,
cara Allah nak lenyapkan ilmu dari manusia ialah dengan mematikan ulama..
ya Allah,, limpahilah kami dengan rahmatmu,,
Jadikanlah kami orang yg sentiasa beramal dengan ilmu,, insyaAllah..
aamiin..
*muhasabah*
-----------------------------
i have been accepted as penolong pembantu pengawas peperiksaan kt uitm..
tomorrow i will start my work...
fuhh,,pack kot jadual..haha
nasiblaa nak kerja sgt,, sbtu ahd pon dye amek aq punyew cuti,,
huaa~ berkorban la kalo nk kerje ni.. bak kate umi...
tp pagi2 sok ade test jpj..
ookey...i know handbrake! handbrake.!
haha..ni repeated nyew test harap2 pass..
aritu fail pon sebab tak turun handbrake..
Ya Allah the impontant thing pon ley forgot..(ketuk kpale..:p)
haha..biasela ,, manusia...
aamiin,, doakan ye...
-------------------------
oklaaa,,the new me??
takdelah,, still same,, cume ade komitmen sikit...
nk kerje esok..huhu..
jpa?..still prosess lagi..
korea or japan???
of coarse la JEPUNNN..
jgn nk halang,, thats my desicion..InsyaAllah 
dapat pergi... kbai.. daa..
assalamualaikum~

Wednesday, March 13, 2013

my xtvt~

ALLAHUMMA SOLLI ALA MUHAMMAD~
BISMILLAH..
assalamualaikum sahabat^^
lamenye kite tak menulis kan..??
ayini nk tulis laaa ni....
-------------
ayini nak cite pasal ape ek??
haa..nk tau 20 mac ni ade ape??
mak!!! result nak kuar la...
scary..scary..
skang ni kene banyak2 doa,, solat hajat,, n harapkan keputusan yg baik fom HIM..
semuanya dah siap tu jus nk umumkan je 20 mac nie...
I hope i can get da best result that makes my parents proud of me...
InsyaAllah,,hope dapat kejayaan same2 dengan sahabat2 saye kat sekolah...
aameen ya Allah..
-------------------------
lesen2...bile nak dapat ni...??
sabar2...ayi sabtu ni pra test..
pastu dah boley test jpj,,k!
but u must try da best! bace nota2 yg pakcik tu da wat..
penat dye wat tau..
thank u pakcik...
kawan2 doakan saye  pas skali jew ea jpj..
tq^.^
---------------------------
ayi selasa lepas g pesta buku islam kat pj...
tp tak ramai owg kos ari keje kan... mane owg nak pegi...
umi beli quran.....terjemahan n waqaf ibtida' nyew..
semangat umi nak hafaz aq..
kite?? InsyaAllah...
beli buku fatimah syarha,, pemilik cintaku seleps Allah n Rasul..
alah same je cite dye dgn cinte high class..
dy cite pasal diri dye..
lagi satu beli buku biografi Rasulullah...
on the way bace buku tu ar...
bes.. cam sebak pon ade gak bace....
yela pasal sirah Baginda kaaan...
dye tulis pasal syamail nabawiyah
nabi ni tak terlalu tinggi tak terlalu rendah...
rambut tak lurus tak kerinting sggt cam afrika nun...
perut nabi sejajar dengan dada..
means tak boroi ,,huhu
nabi jalan pantas macam sedang turun dari tempat yg tinggi...
maknenye laju laaa......tak macm kite mcm pengantin..
owg len takkan dpt mendahului bagi salam sebelum nabi...
pernah ade sahabat yg nk jumpa nabi sembunyi sebalik sesuatu semata2 nak bagi salam dulu seblm nabi,,
tp nabi ni kan geng dgn malaikat jibril so, jibril yg bgtau ade owg nk bg salam kat depan..
belum sempat sahabt nak bg salam nabi dah bagi dulu....
huhu....
pastu nabi ni sangat syg kat khadijah lebih dari isteri2 dye yg len..
sbb saat owg len tak percaya nabi dye sowg je yg percaya dan beriman..
smpai bile Rasulullah sebut nama khadijah,, aisyah jeles.
sbb khadijah ni termasuk dalam 4wanita yg termulia spnjg zaman..
selain Maryam, Asiah isteri firaun dan Fatimah Az zahra...
klaa..tu jew nk bgtau...nt len kali cite ag ea.. dada...

I DO LOVE WITH ALLAH N RASULULLAH!




 wallahua'lam...